Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
21.10.15: Vi har ikke brug for mere mad! Vi har mad nok, faktisk fire gange så meget, som vi har brug for at brødføde alle mennesker på jorden. Det fastslår den amerikanske journalist Jonathan Bloom, der de seneste ti år har været engageret i at stoppe det gigantiske madspild i USA. I morgen deltager han i "Save Food" på Scanpack i Göteborg.
Læs mere
16.10.15: En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsættes berigede fødevarer. Prisen - the European Young Lipid Scientist Award - er blevet uddelt ved en konference i Italien. Det oplyser DTU på sin hjemmeside.
12.10.15: Nordens største fødevaremesse melder allerede nu, fem måneder før åbningen, om fremgang i antallet af udstillere. Især økologerne støtter godt op, hvorfor Foodexpo kan byde på den største økologiske sektion nogensinde.
22.10.15: Ny hvedemel fra svenske Lantmännens varemærke Kungsörnen er drevet frem med en ny og mere bæredygtig dyrkningsmetode med 20 procent lavere klimabelastning. Og ifølge selskabet er Sverige først i verden til at anvende denne metode til storstilet kornproduktion. Kungsörnen erstatter i denne måned alt sit hvedemel med den mere klimavenlige udgave.
21.10.15: Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk og importeret kyllingekød i 2014 sammenlignet med året før. Det er andet år i træk, at der er registreret et fald i forekomsten af denne type bakterier i det danske kyllingekød, men i 2014 kan indsatsen mod ESBL i den europæiske slagtekyllingeproduktion også påvises i det importerede kyllingekød. Det viser tal fra den årlige DANMAP-rapport, som er udgivet af Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet.
12.10.15: Ny opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen viser, at landmænd i år har tilmeldt 22.000 hektar landbrugsjord til øko-omlægning. Det er markant mere end normalt, og hos Økologisk Landsforening glæder formanden sig over udviklingen, og understreger, at omlægningsstøtten skal geares til den stigende interesse.
22.10.15: Forbrugere over hele verden kræver naturlige ingredienser i de produkter, de forbruger. I drikkevareindustrien reagerer mange producenter ved at fjerne kunstige farver, men omkostninger og stabilitetsproblemer kan være en barriere. Det påpeger Chr. Hansen, som nu lancerer, hvad man kalder et overkommeligt og højtydende indkapslet beta-carotenprodukt til drikkevareproducenter, der ønsker at overvinde disse barrierer.
16.10.15: Hedegaard Foods har udviklet en af verdens første æggehvide-baserede proteindrikke. Proteinindholdet er ifølge virksomheden rekordhøjt, og produktet har en helt "ren" deklaration uden konserveringsmidler, laktose og fedt. Samtidig skal produktet, der kaldes "white" have en fantastisk smag. Proteindrikken er netop blevet præsenteret på Anuga i Köln.